Šis ir mana vīra iecienītākais ēdiens – viņš prasa man to gatavot vismaz trīs reizes nedēļā – un tie nav “vienkārši” cepti kartupeļi!

Foto – Pexels

Šajā rakstā piedāvājam recepti, kas lieliski noderēs, kad nepieciešams ātri un bez lielām pūlēm pagatavot garšīgu ēdienu ģimenei vai draugiem. Receptes pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas!

Šis ēdiens ir ļoti aromātisks un rosina apetīti, turklāt gatavošanā tiek izmantoti vienkārši produkti. Tas ir ātri un viegli pagatavojams. Galvenā sastāvdaļa ir kartupeļi! Papildus būs nepieciešami nedaudz zaļumu un divas olas, kā arī precīzi jāseko receptes norādēm.

Lasi arī: Vīrs Maijai pēc 16 laulībā nodzīvotiem gadiem paziņoja, ka grib šķirties; Par Maijas atbildi un sagatavoto “pārsteigumu” vēl tagad runā teju visa Teika

Cepšanas laikā kartupeļos notiek Maillard reakcija — ķīmiska reakcija starp aminoskābēm un cukuriem augstā temperatūrā, kas veido brūnu, kraukšķīgu ārpusi un rada bagātīgu, sarežģītu garšu. Šī reakcija ir iemesls, kāpēc cepti kartupeļi ir tik kraukšķīgi un aromātiski.

Cepti kartupeļi piedāvā izcilu kontrastu starp kraukšķīgo ārpusi un maigo, mīksto iekšpusi. Šī kombinācija apmierina dažādas garšas sajūtas vienlaikus, padarot tos ļoti baudāmus.

Un pats galvenais  – cepšanas procesā kartupeļos veidojas savienojumi, kas rada umami — vienu no piecām pamatgaršām, kas tiek raksturota kā “garšīga” vai “apmierinoša”. Šis umami efekts ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cepti kartupeļi ir tik neatvairāmi.

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Tagad ķeramies klāt pie pagatavošanas!

Pagatavošanas metode:

Foto – Pexels

Anticiklons ietekmēs laika apstākļus: no Arktikas virzās neparasts aukstuma vilnis

1. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, pievieno sviestu.

2. Liek kartupeļus pannā, vienmērīgi izklājot tos pa visu virsmu. Pannu pārklāj ar vāku un cep kartupeļus 4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment